X

Weekendowe wiosenne menu

 

 

Weekendowe  wiosenne menu


W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań
z naszego menu
przygotowanego specjalnie na ciepłe wiosenne weekendy ...





 

Zupy


Rosół z kurczaka zagrodowego

z makaronem i marchewką

15.00 .


Botwinka
z jajkiem

14.50 zł.

 

Dania główne


Kotlet schabowy alla Milanese 
panierowany w Grana Padano z maślanym puree ziemniaczanym podawany z młodą kapustą

45.50 zł.


Żeberka wieprzowe   
ze śliwkowym BBQ
z ziemniakami opiekanymi
i młodą kapustą

44.00 .


Pierś z kaczki 
na sałatce z truskawkami
w sosie musztardowo-miodowym

52.00 zł.


Stek z polędwicy wołowej 

na szparagach
z ziemniakami z pieca
i miksem sałat
w sosie Aglio olio

80.00 zł.


Pierś kurczaka  
w pistacjach
z ziemniakami
i mizerią

45.00 zł.


Raque z jelenia

z pomidorami, czerwonym winem
na plackach ziemniaczanych
z kwaśną śmietaną
49.50 .


Kotleciki jagnięce 
z ziemniakami Hasselback
na miksie sałat

59.00 zł.


Giczki z dzika
Giczki z dzika

49.00 zł.


Dorsz 
w chrupiącej panierce na plackach ziemniaczanych z młodą kapustą

45.50 zł.


Pierś z indyka
z grillowanym camembertem na miksie sałat

37.50 zł.


Sałatka
z grillowanym halloumii i szparagami

37.00 zł.


Przekąski


Tatar wołowy

z cebulką, ogórkiem kiszonym z pieczywem podawany

37.00 .

Smalec chaty polskiej

z kiszonym ogórkiem i cebulką z pieczywem podawany
21.50 . 

 


Do dań głównych :
- aromatyczny likier wiśniowy ... 




Menu dostępne w każdy wiosenny weekend.


Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.

 

Dołącz do nas na Facebooku

© Chata Polska 2017