X

Nowe weekendowe wiosenne menu

 

 

Nowe weekendowe  wiosenne menu


W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań
z naszego menu
przygotowanego specjalnie na ciepłe wiosenne weekendy ...






 

Zupy


Rosół
z kurczaka zagrodowego 
z makaronem jajecznym

19.00 zł.


Botwinka
z jajkiem

22.50 zł.
 

 

Dania główne

Kotllet schabowy alla Milanese z kością
panierowany w Grana Padano
z ziemniakami z pieca
podawany z młodą kapustą

45.50 zł.


Kofty wołowo-baranie z grilla       
z sałatką grecką
ziemniakami hasselback
i sosem sambal




63.00 z ł.


Kotlet drobiowy devolaille   
z brzoskinią i serem dojrzewającym
podawany z frytkami belgijskimi
i miksem sałat

46.00 zł.


Siekany stek wołowy    
na szparagach
zawijanych grillowanym boczkiem
z warzywami korzennymi
w sosie pieprzowym

61.00 .


Żebra wołowe  

w sosie własnym
z ziemniakami opiekanymi
i młodą kapustą

56.00 zł.


Medaliony z dzika
z sosem  ratatuj,
ziemniakami z cebulką
i marynowanymi buraczkami

58.00 zł.


Gulasz z jelenia  
z pomidorami,
czerwonym winem
na plackach ziemniaczanych
z kwaśną śmietaną

54.50 .
 


Sandacz 

na botwince
z blanszowanym groszkiem cukrowym

56.00 .


Dorada grillowana
z ziemniakami z pieca
i miksem sałat


59.00 .
 



Przystawki


Tatar wołowy
z cebulką,
ogórkiem kiszonym
z pieczywem podawany

41.50 zł.


Szparagi
w sosie winno-maślanym
z jajkiem sadzonym

30.50 zł.


 

Sałatki


Mix sałat
z polędwicą wieprzową
karczochami,
boczniakami
i szparagami

48.50 zł.


Mix sałat
z grillowanym halloumii
i szparagami

37.00 zł.



Do dań głównych m.in. 
- miód pitny trójniak podawany w gorącym pucharku w weekendowej cenie.




Menu dostępne w każdy wiosenny weekend.


Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.


 

© Chata Polska 2017