X

Polecane

Dania sezonowe


Codzienne inne 
propozycje dań sezonowych
 


Polecamy Państwu menu dań sezonowych,
dań spoza głównego menu zawierające codziennie inne propozycje szefa kuchni.


Zupy
Grzybowa
11.50 zł.


Dania główne
Bitki wieprzowe
z kopytkami i buraczkami
32.00 zł.
Boeuf strogonow
z kluskami śląskimi i buraczkami
34.00 zł.
Kaczka pieczona
z ziemniakami z pieca i buraczkami
42.00 zł.


Coś na słodko
Szarlotka
na ciepło
12.50 zł.

 

 


Codziennie inny wybór dań.

 

Dołącz do nas na Facebooku
 
 

Weekendowe zimowe menu

 

Weekendowe zimowe menu 

 

W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań z naszego menu
przygotowanego specjalnie na chłodne zimowe weekendy ...

 

Nasze zimowe propozycje ... 

 

Zupy

Żurek na zakwasie z mąki żytniej
na wywarze z kości wędzonych
z białą kiełbasą i jajkiem

w chlebku 

19.50 .

Rosół domowy z lubczykiem
gotowany na drobiu i wołowinie   
z makaronem jajecznym

12.00 zł.

Zupa cebulowa
z cukrowej białej cebuli
z tymiankiem i białym winem    
z grzankami serowymi 

10.50 zł.

 

Dania główne

Carminadle baranie      
z kaparami z sosem mięsnym
podawane z kluskami śląskimi
i buraczkami zasmażanymi

41.00 zł.

Gołąbki z dziczyzną     
z kaszą jęczmienną
w kiszonej kapuście z doliny Baryczy
z sosem pieczarkowym

32.50 .

Perliczka pieczona   
z tymiankiem w emulsji maślanej z nutą pomarańczy
z kopytkami opiekanymi
i modrą kapusta z jabłkiem 

39.50 zł.

Wątróbka cielęca   
z jabłkiem, cebulą i szałwią
z ziemniakami opiekanymi
i ogórkiem kiszonym

38.00 zł.

Policzki wołowe   
w sosie własnym
z ziemniakami puree
i chrupiącym miksem sałat

38.50 zł.

Schab z kością   
z ziemniakami puree
i kapustą zasmażaną

36.00 .

Pierogi z kaczki 
podsmażone
podane z kremem balsamiczno-miodowym
z rozmarynem

30.00 zł.

Antrykot wołowy      
w świeżych ziołach marynowany
z grilla przyrządzany
z jajkiem sadzonym w sosie demi glace
z ziemniakiem opiekanym
oraz miksem sałat z winegretem 

41.50 zł.

Zrazy z pstrąga tęczowego 
w sosie śmietanowym
z ziemniakami puree
i marynowanym buraczkami
w musztardzie francuskiej

35.00 zł.

 


Sałatki

Sałatka grecka
Sałata lodowa z pomidorkiem, cebulką, ogórkiem, oliwkami i fetą podawana, cała sosem vinegre okraszona

24.00 zł.

Cezar
Sałata lodowa z parmezanem, grzankami, grillowanym kurczakiem, okraszona sosem jogurtowo-czosnkowym cezarem zwana

26.50 zł.

 


Dania dla dzieci

Mała zupka dla malucha
co dzień gotowana

8.00 zł.

Antrykot z piersi kurczaka
z ziemniakami gotowanymi i surówką z marchewki

17.50 zł.




Do dań głównych m.in. 
- miód pitny trójniak podawany w gorącym pucharku w weekendowej cenie.

  

Menu dostępne w każdy zimowy weekend


Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.

 

Dołącz do nas na Facebooku
 
 

 

Zapraszamy

Życzymy smacznego.

Czym chata bogata ...

© Chata Polska 2017