W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań z naszego menu przygotowanego specjalnie na chłodne zimowe weekendy ...
Nasze zimowe propozycje menu ...
Zupy
Żurek na zakwasie z mąki żytniej na wywarze z kości wędzonych z grzybami i jajkiem w chlebku
26.50 zł.
Rosół domowy gotowany tradycyjnie na drobiu z makaronem jajecznym
15.00 zł.
Dania główne
Medaliony z dzika w sosie grzybowym z ziemniakami smażonymi z cebulką i buraczkami zasmażanymi
40.50 zł.
Strogonow z jelenia z truflami na plackach ziemniaczanych z ćwikłą
42.50 z ł.
Gołąbki z baraniny po gruzińsku w sosie winno-maślanym z ryżem i tzazikami
39.50 zł.
Panierowany kotlet z kurczaka a'la devolaille nadziewany szpinakiem i serem dojrzewającym z frytkami i colesławem
41.50 zł.
Kaczka pieczona na karmelizowanych pomarańczach z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami zasmażanymi
51.00 zł.
Tradycyjny kotlet schabowy na smalcu smażony z ziemniakami smażonymi z cebulką i kapustą zasmażaną
39.50 zł.
Golonka wieprzowa na wiśniowym sosie demi glace z musztardą, chrzanem i pieczywem
55.00 zł.
Dorsz w sosie kaparowym z ziemniakami z gzikiem i surówką
48.00 zł.
Przystawki
Tatar wołowy z cebulką, ogórkiem kiszonym z pieczywem podawany
37.00 zł.
Smalec chaty polskiej z kiszonym ogórkiem i cebulką z pieczywem podawany
21.50 zł.
Sałatki
Sałatka z grillowanym kurczakiem sałata lodowa z jajkiem, pomidorkiem, cebulką i ogórkiem, ziemniaczkami przystrojona, sosem czosnkowym okraszona
29.50 zł.
Do dań głównych m.in. - miódpitnytrójniakpodawany w gorącympucharku w weekendowej cenie.
Zapraszamy do naszego klubu gościa. Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami oraz promocjami w naszej restauracji.