X

Nowe Weekendowe zimowe menu

 

Nowe wekendowe zimowe menu 

 
W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań
z naszego nowego menu
przygotowanego specjalnie na chłodne zimowe weekendy ...




 
Zupy


Rosół domowy
z bażanta
z makaronem jajecznym

23.00 zł.


Żur
na domowym zakwasie
z grzybkiem
i jajkiem


32.00 zł.
 

 

Dania główne

Perliczka pieczona 

z kaszotto grzybowym
z modrą kapustą z dynią

65.00 zł.


Panierowany kotlet z kurczaka       
a'la devolaille
z mozzarellą
i pesto pietruszkowym
z frytkami i colesławem




46.00 z ł.


Sznycel cielęcy
z jajkiem sadzonym
z puree chrzanowym
i sałatką colesław

69.00 zł.


Schab z wieprzowiny puławskiej    
z kością
z ziemniakami puree
i kapustą zasmażaną

45.50 .


Żeberka wieprzowe

duszone w sosie własnym
z ziemniakami opiekanymi
i kapustą zasmażaną podawane

53.00 zł.


Strogonow z jelenia
na plackach ziemniaczanych
z ogórkiem kiszonym

55.00 zł.


Szaszłyk z dzika  
z ziemniakami opiekanymi
i ćwikłą

54.00 .
 


Giczka z dzika

z puree chrzanowym
z kapustą zasmażaną

62.00 .


Gołąbki
w liściach kiszonej kapusty
z baraniny w sosie z podgrzybków
z puree ziemniaczanym



59.00 .


Łosoś  
w panierce migdałowej
z ziemniakami z pieca
i miksem sałat


64.00 .
 



Przystawki


Tatar wołowy
z cebulką,
ogórkiem kiszonym
z pieczywem podawany

46.00 zł.


Kluski śląskie
w sosie śmietanowym
z kurkami,
cukinią i
szpinakiem

42.00 zł.


 

Sałatki

Liście sałat
z grillowanym  kurczakiem,
burakiem
i pieczoną dynią

42.00 zł. 
 


Liście sałat
z grillowanym serkiem camembert
i owocowym wi
negret

39.00 zł.



Do dań głównych m.in. 
- aromatyczny likier wiśniowy .
 

  

Menu dostępne w każdy zimowy weekend.



Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.

 

Dołącz do nas na Facebooku
 
 
© Chata Polska 2017