X

Weekendowe zimowe menu

 

Nowe weekendowe zimowe menu 

 
W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań
z naszego menu
przygotowanego specjalnie na chłodne zimowe weekendy ...





Nasze zimowe propozycje menu ...

 

Zupy


Żurek na zakwasie z mąki żytniej
na wywarze z kości wędzonych
z grzybami i jajkiem

w chlebku 

26.50 .


Rosół domowy
gotowany tradycyjnie na drobiu 
z makaronem jajecznym

15.00 zł.

 

Dania główne

Medaliony z dzika
w sosie grzybowym
z ziemniakami smażonymi z cebulką
i buraczkami zasmażanymi
40.50 zł.

Strogonow z jelenia z truflami      
na plackach ziemniaczanych
z ćwikłą



42.50 z ł.


Gołąbki z baraniny 
po gruzińsku
w sosie winno-maślanym
z ryżem i tzazikami

39.50 zł.


Panierowany kotlet z kurczaka a'la devolaille   
nadziewany szpinakiem
i serem dojrzewającym
z frytkami
i colesławem

41.50 .


Kaczka pieczona  
na karmelizowanych pomarańczach
z kuleczkami ziemniaczanymi
i buraczkami zasmażanymi

51.00 zł.


Tradycyjny kotlet schabowy  

na smalcu smażony
z ziemniakami smażonymi z cebulką
i kapustą zasmażaną

39.50 zł.


Golonka wieprzowa
na wiśniowym sosie demi glace
z musztardą,
chrzanem
i pieczywem

55.00 zł.


Dorsz  

w sosie kaparowym
z ziemniakami z gzikiem
i surówką

48.00 .



Przystawki


Tatar wołowy
z cebulką,
ogórkiem kiszonym
z pieczywem podawany

37.00 zł.


Smalec chaty polskiej
z kiszonym ogórkiem
i cebulką
z pieczywem podawany

21.50 zł.


 

Sałatki


Sałatka z grillowanym kurczakiem
sałata lodowa z jajkiem,
pomidorkiem,
cebulką
i ogórkiem,
ziemniaczkami przystrojona,
sosem czosnkowym okraszona

29.50 zł.


Do dań głównych m.in. 
- miód pitny trójniak podawany w gorącym pucharku w weekendowej cenie.
 

  

Menu dostępne w każdy zimowy weekend.



Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.

 

Dołącz do nas na Facebooku
 
 
© Chata Polska 2017