X

Weekendowe zimowe menu

 

Weekendowe zimowe menu 

 

W weekendy zwykle chowamy główne menu do szafy i zapraszamy do degustacji dań z naszego menu
przygotowanego specjalnie na chłodne zimowe weekendy ...

 

Nasze zimowe propozycje ... 

 

Zupy

Żurek na zakwasie z mąki żytniej
na wywarze z kości wędzonych
z białą kiełbasą i jajkiem

w chlebku 

19.50 .

Rosół domowy z lubczykiem
gotowany na drobiu i wołowinie   
z makaronem jajecznym

12.00 zł.

Zupa cebulowa
z cukrowej białej cebuli
z tymiankiem i białym winem    
z grzankami serowymi 

10.50 zł.

 

Dania główne

Carminadle baranie      
z kaparami z sosem mięsnym
podawane z kluskami śląskimi
i buraczkami zasmażanymi

41.00 zł.

Gołąbki z dziczyzną     
z kaszą jęczmienną
w kiszonej kapuście z doliny Baryczy
z sosem pieczarkowym

32.50 .

Perliczka pieczona   
z tymiankiem w emulsji maślanej z nutą pomarańczy
z kopytkami opiekanymi
i modrą kapusta z jabłkiem 

39.50 zł.

Wątróbka cielęca   
z jabłkiem, cebulą i szałwią
z ziemniakami opiekanymi
i ogórkiem kiszonym

38.00 zł.

Policzki wołowe   
w sosie własnym
z ziemniakami puree
i chrupiącym miksem sałat

38.50 zł.

Schab z kością   
z ziemniakami puree
i kapustą zasmażaną

36.00 .

Pierogi z kaczki 
podsmażone
podane z kremem balsamiczno-miodowym
z rozmarynem

30.00 zł.

Antrykot wołowy      
w świeżych ziołach marynowany
z grilla przyrządzany
z jajkiem sadzonym w sosie demi glace
z ziemniakiem opiekanym
oraz miksem sałat z winegretem 

41.50 zł.

Zrazy z pstrąga tęczowego 
w sosie śmietanowym
z ziemniakami puree
i marynowanym buraczkami
w musztardzie francuskiej

35.00 zł.

 


Sałatki

Sałatka grecka
Sałata lodowa z pomidorkiem, cebulką, ogórkiem, oliwkami i fetą podawana, cała sosem vinegre okraszona

24.00 zł.

Cezar
Sałata lodowa z parmezanem, grzankami, grillowanym kurczakiem, okraszona sosem jogurtowo-czosnkowym cezarem zwana

26.50 zł.

 


Dania dla dzieci

Mała zupka dla malucha
co dzień gotowana

8.00 zł.

Antrykot z piersi kurczaka
z ziemniakami gotowanymi i surówką z marchewki

17.50 zł.




Do dań głównych m.in. 
- miód pitny trójniak podawany w gorącym pucharku w weekendowej cenie.

  

Menu dostępne w każdy zimowy weekend


Zapraszamy do naszego klubu gościa.
Uczestnictwo w klubie zapewnia otrzymywanie drogą mailową biuletynów informacyjnych z nowościami
oraz promocjami w naszej restauracji.

 

Dołącz do nas na Facebooku
 
 
© Chata Polska 2017